Direct naar content

Noorderplassen

Noorderplassen West: een waterrijke wijk met minstens zoveel bos. Dé ingrediënten voor recreatief en ontspannen wonen. Het beste uit twee werelden komt samen in deze wijk, onderdeel van stadsdeel Almere Stad. Een groot deel van de wijk is door bewoners zelf gebouwd. De afwisselende straten laten zien waarom zelfbouw een wijk zo aantrekkelijk maakt: geen huis is hetzelfde. 

Wonen in Noorderplassen

De Noorderplassen doet zijn naam eer aan. Bewoners varen zo het water op, al dan niet vanuit hun tuin. Steigers zijn er genoeg. Zoals bij de havenkom, wat het centrum is voor waterliefhebbers en een ontmoetingspunt voor de bewoners. Pleziervaartuigen kunnen via de gracht naar de haven toe. Het grachtenstelsel van Almere en het Markermeer zijn vanaf de plassen met de boot bereikbaar. Het bos is een uitloper van het uitgestrekte Pampushout met wandel- en fietspaden en landschapsarchitectuur. Bewoners wandelen vanuit hun tuin in een mum van tijd het bos in.

Voorzieningen

Noorderplassen is bijna volgroeid en de voorzieningen voor haar bewoners liggen centraal in de wijk. Aan Kraaiennest liggen twee basisscholen en een peuterspeelzaal, om de hoek liggen twee kinderdagverblijven. Ook het gezondheidscentrum is daar gevestigd, net als de buurtsupermarkt, die zelfs een eigen aanlegsteiger heeft. Vlakbij de supermarkt kun je ook terecht bij een bloemenzaak, een kapper en een snackbar. Maar ook het stadscentrum is dichtbij. Met de fiets, bus of auto sta je binnen 15 minuten midden op de Grote Markt en via de Hogering rijd je zo de snelweg op.

Duurzaamheid

Water en bos zorgen er ook voor dat Noorderplassen een duurzame wijk is. Bij de entree van de wijk ligt het Zoneiland als een niet te missen icoon in het landschap. Dit eiland van zonnecollectoren voorziet de wijk van verwarming en warm kraanwater.  In Almere Pampus, naast Noorderplassen, ligt een windpark dat wordt vernieuwd.

Deze inhoud is beschikbaar na het accepteren van de marketing cookies.

Bekijk op Youtube Opens in a new window

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!