Direct naar content

Europakwartier Oost

In het oostelijke gedeelte van Europakwartier in Almere Poort wordt hard gewerkt aan de hele bijzondere nieuwe woonwijk. In Europakwartier Oost worden in totaal bijna 1500 woningen gebouwd met een goede mix: 70% aan eengezinswoningen en 30% appartementen. De eerste woningen zijn inmiddels al bewoond en de wijk wordt steeds mooier en levendiger!

Europakwartier Oost = New Brooklyn

Europakwartier Oost heeft het thema New Brooklyn gekregen. De naam New Brooklyn doet waarschijnlijk al vermoeden aan een Amerikaanse stijl. En dat klopt!

 

De wijk is geïnspireerd op de hippe wijk Brooklyn in New York. De bekende rode bakstenen, erkers, souterrains en trappetjes komen terug in de stoere en industriële stijl van de bouw. Toch is het groen in de wijk erg belangrijk. Het groen komt terug in alle straten.

De meeste parkeergelegenheid is aan de buitenkant van de wijk. Hierdoor wordt het uitzicht vanuit de woningen een stuk rustiger. In het midden van de wijk liggen lange en brede groenstroken. Perfect voor kinderen om te spelen en voor buren om gezellig elkaar te ontmoeten.

De ligging van Europakwartier Oost

De ligging van Europakwartier Oost is perfect!

Binnen een kwartier ben je in het winkelcentrum van Almere Stad en binnen 20 minuten ben je in Amsterdam! Strand, bos, openbaar vervoer, winkels, horeca, scholen, huisartsen en sport- en speelvoorzieningen zijn zelfs op loopafstand. Beter kan niet!

Kavels in Europakwartier Oost

Almere Poort staat bekend als hét zelfbouwstadsdeel van Almere. Er zijn veel vrijstaande zelfbouwwoningen, maar ook veel zelfbouwwoningen-in-een-rij gebouwd. Ook in New Brooklyn worden de eerste zelfbouwwoningen op dit moment gebouwd. zowel vrijstaand als bouwen in-een-rij.

New Brooklyn EKO1 Almere PoortZelfbouwwoningen NewBrooklyn
Zelfbouw in New Brooklyn in Almere Poort

Reserveer nu een van de 30 zelfbouwkavels in New Brooklyn

Een nieuwe reeks van 30 zelfbouwkavels is in juni 2023 uitgegeven. Hiervan zijn nog steeds kavels beschikbaar om te reserveren!

De zelfbouwkavels aan aan de Cypruskade liggen de rand van New Brooklyn. De nog te bouwen droomwoningen hebben een prachtig uitzicht op water en het park. Er worden parkeerplaatsen voor de woningen gerealiseerd, dus het zal geen probleem zijn om in de buurt te parkeren.

Alle kavels liggen op loopafstand tot de meest belangrijke voorzieningen als scholen, openbaar vervoer, huisartsen, supermarkten en ga zo maar door. Met de auto ben je binnen enkele minuten op de snelweg naar Amsterdam, ‘t Gooi of Almere Buiten.

Informatie over de kavels

De oppervlakte van deze 30 kavels variëren van circa 84 m2 tot 153 m2. De toegestane vloeroppervlaktes van de woningen variëren van 126 m2 tot 195 m2. Hierdoor kun je een mooie grote woning bouwen helemaal naar jouw eigen wensen en eisen. Alle regels en eisen van de bouw lees je in de kaveldocumenten via de Kavelkaart.

Het is goed om te weten dat de kavelprijs ongeveer 30% van de totale kosten zal zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden voor het bouwen van de woning.

De locatie van de kavels in de wijk
De locatie van de kavels in New Brooklyn

Wil jij jouw droomhuis bouwen in New Brooklyn?

Bekijk alle beschikbare kavels en reserveer jouw ideale plek om te wonen.

Kavels in Europakwartier Oost

 • EKO4086

  Europakwartier Oost
  Gereserveerd
  • Oppervlakte:
   153㎡
  • Woningtype:
   Rijwoning
  • Zonligging:
   zuidwest
  • Prijs:
   € 221.000
 • EKO4057

  Europakwartier Oost
  Gereserveerd
  • Oppervlakte:
   121㎡
  • Woningtype:
   Vrijstaande woning
  • Zonligging:
   zuidoost
  • Prijs:
   € 215.000
 • EKO4064

  Europakwartier Oost
  Gereserveerd
  • Oppervlakte:
   90㎡
  • Woningtype:
   Rijwoning
  • Zonligging:
   zuidwest
  • Prijs:
   € 183.000

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!