Direct naar content

Architect of catalogusbouwer

Kies je voor een architect of catalogusbouwer?

In het geval je meerdere offertes hebt aangevraagd bij architecten/(catalogus)bouwers, dan zal je een keuze gaan maken met welke partij je het zelfbouwproces wil doorlopen.

Als je zelf de offertes beoordeelt, maak dan gebruik van het model aannemingsovereenkomst en algemene voorwaarden die door Woningborg of Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK). Vergelijk een eigen overeenkomst en voorwaarden van een bouwer grondig op afwijkingen van genoemde modellen. Door middel van een standaard aannemersovereenkomst voorkom je dat er dingen buiten het contract worden gelaten die later voor een stijging van de kosten kunnen zorgen of voor ondermaats werk. In het geval van een Woningborg- of SWK-garantie zal de bouwer altijd met een modelcontract werken. Dit is een van de voorwaarden van de garantieregeling.

Zelfbouwhuis in aanbouw

Je kan ook samen met een onafhankelijke bouwbegeleider of zelfs met hulp van Vereniging eigen huis de modelkoopovereenkomst doornemen/laten beoordelen. In beide gevallen is de hulp niet kosteloos, maar het kan je wel behoeden voor overmatige kosten of andersoortige juridische nadelige effecten.

De zelfbouwadviseurs van de Kavelwinkel geven geen advies in de keuze voor een architect of (catalogus)bouwer.

Het ontwerp van de woning

Nu je een keuze hebt gemaakt tussen een architect of catalogusbouwer. Nu kun je samen jouw droomhuis ontwerpen.