Direct naar content

Update: Gevolg netcongestie voor zelfbouw

Eerder communiceerden wij jou op deze site over de netcongestie binnen Almere en het (tijdelijke) uitstel van de uitgifte van zelfbouwkavels in Overgooi en Vogelhorst.

In de afgelopen weken is er intensief overleg geweest met de netbeheerder Liander. Liander geeft aan dat zij vooralsnog doorgaat met het aansluiten van kleinverbruikers. Zelfbouwkavels vallen ook onder de term kleinverbruiker. Dit betekent dat de gemeente Almere de uitgifte van de zelfbouwkavels in Vogelhorst en Overgooi weer hervat. De verkoop van de 16 kavels in Vogelhorst, die oorspronkelijk gepland stond op 27 november 2023 wordt hervat op 11 januari 2024. De verkoop van 2 teruggegeven kavels in Vogelhorst, die oorspronkelijk gepland stond op 21 november 2023, worden op 2 januari 2024 opnieuw te koop aangeboden.

Wat betekent dit voor jou als mogelijke toekomstig koper?

In de reserverings- en koopovereenkomst zal een artikel worden opgenomen waarin nader wordt ingegaan op de netcongestie. Ook zullen wij hierin opnemen dat je conform artikel 2.9 van de Algemene Verkoopvoorwaarden 2019 van de gemeente Almere als (beoogd) koper van een kavel zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig aanvragen van een huisaansluiting. Dit kun je doen via www.mijnaansluiting.nl. De gemeente Almere adviseert om zo spoedig mogelijk over te gaan tot deze aanvraag.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de situatie rondom de netcongestie zich gaat ontwikkelen. Wij willen jou dan ook dringend verzoeken de ontwikkelingen van de netcongestie met betrekking tot kleinverbruikers in de gaten te houden. De gemeente Almere vindt het echter belangrijk om jou als (toekomstig) inwoner van de stad te attenderen op de ontwikkelingen rondom de netcongestie en vraagt jou hiermee rekening te houden in jouw plannen.

Meer informatie?

Voor meer informatie verwijzen wij jou naar de algemene pagina op de website van de gemeente Almere en de ter inzage gepubliceerde raadsbrief. We zullen ons best doen om je op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen.

Update datum: 13-12-2023. Datum aanbieden teruggegeven kavels aangepast.