Direct naar content

Een digitaal paspoort op je mobiel

Yivi is je digitale portemonnee op je mobiel met je digitale paspoort, inlogsleutels, handtekening en nog veel meer. Met deze app ben jij de baas over jouw digitale gegevens. Met Yivi bepaal jij wat je deelt.

Wat is Yivi?

Heel simpel gezegd:

Yivi is een app waar je jouw geverifieerde gegevens kunt opslaan. Deze gegevens staan op jouw mobiele telefoon of tablet en deel je alleen als jij toestemming geeft om ze te delen.

Yiviis een app die gedownload moet worden op een smartphone of tablet. De app is gemaakt door de stichting Privacy by Design. Deze stichting is in 2016 voortgekomen uit de Digital Security onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De stichting is onafhankelijk en maakt geen winst.

Met Yivi kun je makkelijk inloggen en jezelf bekend maken. Je laat alleen die kenmerken van jezelf zien die nodig zijn.

Waarom gebruikt de Kavelwinkel Yivi?

De gemeente moet exact weten wie de kavel reserveert. Omdat je met Yivi geverifieerde gegevens kan delen met de Kavelwinkel, weten wij zeker dat iedereen de juiste én volledige gegevens met ons deelt. Bijvoorbeeld: een typefout kan door het gebruik van Yivi niet meer voorkomen.

Welke gegevens deel je de Kavelwinkel?

Er zijn een aantal gegevens benodigd om een kavel te reserveren en het hele proces tot en met het notarieel transport te doorlopen.
Wij vragen daarom om de volgende gegevens:

• Voornaam en achternaam
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats en geboorteland
  • Huidig adres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • BSN-nummer
    Het BSN-nummer is benodigd om een koppeling te maken tussen gemeentelijke systemen. Het BSN-nummer wordt versleuteld opgeslagen.

Download Yivi

Binnen 5 minuten regel je het:

1. Download Yivi uit de AppStore of Google Playstore.
  2. Kies een pincode en voer jouw e-mailadres in.
  3. Haal je persoonsgegevens op met uw DigiD.
    Je logt hiervoor eenmalig in bij de gemeente Nijmegen, ook als je niet in Nijmegen woont.
  4. Haal ook jouw telefoonnummer en e-mailadres op.

Je bent nu voorbereid om de kavelreservering goed te doorlopen.

Meer weten over Yivi?

We hebben een beknopt overzicht gemaakt van het gebruik van Yivi voor het reserveren van een kavel.

Wil je meer weten?
Ga dan naar de website van Yivi en lees alle informatie over het gebruik van de app.