Direct naar content

Hoe werkt de kavelkaart?

Vroeger, nog niet zo lang geleden, reserveerde je een zelfbouwkavel fysiek in de Kavelwinkel van het stadhuis. Het is voorgekomen dat er mensen in slaapzak al dagen van tevoren voor de Kavelwinkel aanwezig waren om er zeker van te zijn dat zij die perfecte kavel konden reserveren.

Dit is natuurlijk geen situatie die wij graag zien. Wij willen graag dat iedereen dezelfde kans krijgt op een mooie zelfbouwkavel, zonder daarvoor af te hoeven zien.

Gelukkig kunnen wij in de huidige tijd gebruik maken van digitale gemakken. Daarom reserveer je een zelfbouwkavel via de online kavelkaart. Dit lijkt misschien lastig, maar met de juiste voorbereiding is dat zelfs eenvoudig! Maar hoe werkt de kavelkaart nou eigenlijk?

Een kavel zoeken

Je bent op zoek naar een kavel of wil graag kijken waar er kavels zijn.
Wanneer je de kavelkaart opent, zie je een aantal onderdelen:

 1. De plattegrond van Almere aan de rechterkant van het scherm. Hierop staan de zelfbouwkavels ingetekend op de plek waar ze daadwerkelijk komen. De kavels zijn klikbaar voor meer informatie.
 2. Een lijstweergave van de kavels aan de linkerkant van het scherm
 3. Filteropties aan de bovenkant van het scherm.
 4. Zoekfunctie op kavelnummer

De kavelplattegrond van de kavelkaart

Wanneer je de kavelplattegrond bekijkt, zie je allereerst een overzicht van Almere. Hierop staat voor de stadsdelen in een gekleurd bolletje aangegeven het totaal aan kavels welke op dat moment:

 • ‘Binnenkort beschikbaar’
  Deze kavels zullen binnen enige tijd ‘te koop’ worden aangeboden op de kavelkaart.
 • ‘Te koop’
  Deze kavels zijn nu te reserveren.
 • ‘In optie’
  Deze kavels worden op dit moment gereserveerd. Het is mogelijk dat ze binnen een half uur weer beschikbaar komen op de kavelkaart. Let op: de kavelkaart moet hiervoor worden ververst. Dit gebeurt niet automatisch.
 • ‘Gereserveerd’
  Deze kavels zijn gereserveerd en het reserveringsproces is gestart. Het is mogelijk dat deze kavels teruggegeven worden aan de gemeente. De kavels worden na zorgvuldige procedure opnieuw aangeboden op de kavelkaart. Informatie hierover wordt gecommuniceerd via o.a de website en nieuwsbrief van de Kavelwinkel.

Stadsdeel- en wijkbolletjes

De stadsdeelbolletjes met het aantal kavels is klikbaar. Wanneer je hierop klikt, zoomt de kavelkaart in en laat de wijken van het stadsdeel zien, waar er kavels beschikbaar zijn.
Ook de wijkbolletjes zijn klikbaar. Een klik hierop zoomt de kavelkaart nog een stap verder in. Het is mogelijk om de kaart nóg verder in te zoomen met de + en – knoppen rechts onderin de kavelkaart.

Kaartlagen

Rechts bovenin de plattegrond is de mogelijkheid tot aanpassen van de weergave. Er zijn hierin 2 opties:

 • Kaartweergave
 • Satellietweergave

Legenda

Links onderin plattegrond is het mogelijk om de legenda uit te vouwen. Hierin zijn de statussen van de kavels met kleur en icoon te zien.

Zoomen

Het is mogelijk om in en uit te zoomen op de plattegrond. Dit kan door de + en – knoppen rechts onderin te gebruiken. Ook kun je het scrollwieltje van je muis gebruiken.

Afstand meten

Onderin in het midden is er een mogelijkheid om de optie ‘afstand meten’ aan te vinken. Door deze aan te vinken is het mogelijk om meerdere locatie punten te selecteren met de muis. De totale afstand wordt gemeten.

De totale afstand kan vastgezet worden door te dubbelklikken. Hierna kan er een nieuwe meting gestart worden. De gemaakte meting blijven behouden totdat de kavelkaart opnieuw geladen wordt.

Filteropties van de kavelkaart

Boven de plattegrond en de lijstweergave is er een mogelijkheid om de kavels op de kavelkaart te filteren. Na het instellen van het filter klik je op ‘Pas toe’. Hiermee wordt de lijst met kavels én de plattegrond aangepast.

Aan de rechterkant van het filter is een zoekveld waarmee je op kavelnummer kunt zoeken.

De lijstweergave van de kavelkaart

Aan de linkerkant naast de plattegrond is een lijst met kavels. Dit is de lijst aan kavels waarop het filter van toepassing is. Deze kavels worden ook op de kavelplattegrond getoond.

Kavelinformatie bekijken en de kavel reserveren

Op de kavelplattegrond én op de lijstweergave, kun je klikken op ‘bekijk kavel’. Als je hierop klikt, ga je naar de speciale pagina over deze kavel. Hier lees je alle informatie over deze kavel. Ook kun je op deze pagina starten met de reservering, wanneer de kavel ‘te koop’ staat.

Is er iets niet helemaal duidelijk?