Direct naar content

Twintigers Sanne en Ming gaan voor het eerst samenwonen in Vogelhorst

In de villawijk Vogelhorst woon je tussen de bossen en uitgestrekte velden. De kavels zijn groter waardoor het hier heerlijk en rustig wonen is. Toch liggen Almere Centrum, het Gooi en de grote steden vlakbij. Ideaal voor Sanne en Ming die horecabedrijven hebben in Utrecht en Amsterdam, maar ook plannen hebben voor een horecazaak in Almere Centrum. Zij kozen voor Vogelhorst en bouwen hier hun eerste eigen huis. Nu is er het nog een lege kavel, maar ze hebben al een architect gevonden die het huis gaat ontwerpen.

Voor Sanne en Ming is de bouw van hun huis extra spannend. Het is namelijk ook meteen het huis waar ze voor het eerst gaan samenwonen én voor Sanne betekent het een verhuizing van Den Bosch naar Almere. Maar ze heeft er zin in!

Grote villa's in Vogelhorst
Foto door Daan Klunder

Ik ben hier al vaak en vind Almere een leuke stad. Het is wel wat anders dan het dorp in Brabant waar ik vandaan kom.  Maar wat ik bijvoorbeeld heel fijn vind, is dat er zoveel natuur en groen is. Je loopt zo het bos of de velden in.”, aldus Sanne.

Ming woont al in Almere en ook Vogelhorst is hem bekend. Zijn ouders hebben een paar jaar geleden hier ook hun eigen huis gebouwd. Ze wonen straks op vijf minuten lopen van elkaar. Dat is niet alleen gezellig, maar ook handig. Nu al, want door hun ervaring konden de ouders van Ming hun zoon en schoondochter precies vertellen waar ze op moeten letten en wat er komt kijken bij het bouwen van een huis. En ze hadden al de nodige connecties.

Ming:

“Ze waren bijvoorbeeld heel tevreden over hun architect. Dezelfde architect gaat ook ons huis ontwerpen”.

Zo’n ontwerp is altijd aan regels gebonden, maar binnen die kaders kun je als zelfbouwer echt je droomhuis realiseren. Sanne en Ming wilden bijvoorbeeld een huis met een moderne uitstraling, een plat dak en een goede werkkamer. Ook wordt er rekening gehouden met de ligging. Ze hebben bijvoorbeeld aan de voorkant uitzicht op een meertje dus willen daar graag meer ramen. Inspiratie halen ze van Pinterest maar ze maken ook regelmatig een rondje langs andere wijken in Almere om ideeën op te doen.

De architect heeft hun wensen vertaald in een eerste ontwerp dat ze nu aan het bijschaven zijn tot het perfecte ontwerp. Als dat klaar is volgt een Stedelijke Randvoorwaarden toets (SRV-toets). De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) bekijkt dan het ontwerp en beoordeelt of het voldoet aan alle regels die gesteld zijn vanuit het kavelpaspoort. Ook eventuele regels van het Beeldkwaliteitsplan worden meegenomen in dit moment. Als alles akkoord is, kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd en kan er na officiële eigendomsoverdracht bij de notaris met de bouw worden begonnen.

Sanne en Ming wijzen naar hun toekomstige droomwoning.

Het wordt een spannende tijd voor Sanne en Ming. Terwijl ze bezig zijn met de plannen en straks het bouwen van hun eerste huis samen, hebben ze nog een ander mooi project dat hen bezighoudt. Aan de Grote Markt in Almere Centrum hopen ze binnenkort een kroeg/restaurant te openen. Almere wordt daarmee nog meer hun thuis.

Droom jij ook over het bouwen van een eigen huis?

Lees dan alle informatie over het oriëntatie, reserverings-en zelfbouw proces in de kennisbank. Heb je nog steeds vragen? Kom voor alle vragen op dinsdag- én donderdagmiddagen tussen 13.00 en 16.30 naar de kavelwinkel of neem contact met ons op.

Waar kun jij jouw droomhuis bouwen?

Foto’s door Daan Klunder