Direct naar content

‘Een heerlijk huis met een rieten dak aan het water’

Songwriter Basil had een fijn huis in Tilburg, maar was bereid om voor de liefde naar Almere te verhuizen. Hij wilde er dan wel op vooruitgaan. Een kavel aan het water in het Homeruskwartier zag hij meteen zitten. Hij bouwde een duurzame woning in het Homeruskwartier.

Om de kavel te bemachtigen, moest er een bouwplan worden ingediend met een duurzaam karakter. De rieten kap van dit huis heeft naast een hoge isolatiewaarde een enorme aantrekkingskracht. Basil: ‘Iedereen die door deze straat komt, blijft hier stilstaan.’ Gelukkig heeft Basil zijn privacy doordat hij over het water uitkijkt. Alleen de familie zwaan kijkt naar binnen.

Koninklijk uitzicht

Binnen is het verrassend ruim en licht. Zowel de woonkamer met open keuken op de begane grond als de slaapkamer boven beslaan de volle breedte van het huis en hebben een raampartij aan de waterkant. Basil: ‘In de kelder heb ik mijn studio ingericht, waar ik ongestoord kan werken, soms tot in de late uurtjes. Maar ’s ochtends zit ik steevast aan de eettafel en voel ik me de koning te rijk met dit uitzicht en al dat licht.’

Houten bouwsysteem

Het huis is gebouwd met een innovatief Duits bouwsysteem van houten elementen. Om de kosten te beperken, heeft Basil de afwerking zelf gedaan, soms met hulp van vrienden. ‘Mijn vorige huis had ik tot drie keer toe verbouwd, die ervaring kwam me nu goed van pas. Nog zijn er dingen niet af, zoals de voortuin die nog onder handen genomen moet worden.’

Snoepje

Basil vertelt dat het flink puzzelen was om de ruime entree met split-level-trappen en extra licht via een dakraam te realiseren. “Dit was een van onze wensen, net als de ronde kap waar je in de slaapkamer van binnenuit naar kijkt”.

De inrichting heeft naast moderne elementen, zoals de hoogglans witte bar in de keuken, ook rustieke, zoals houten meubels. De oranje accessoires uit de seventies maken het helemaal af. Dit huis is van buiten en van binnen een snoepje.

Basil geeft een tip: ‘Het kleinschalige festival ‘Gestrand’ in juli op het Almeerderstrand is een van mijn favorieten!’