Direct naar content

Mustapha en Ibtisame kozen met hun gezin voor het dorpse leven in Nobelhorst

Nobelhorst is genoemd naar de beroemde Zweedse Nobelprijs. Je spreekt het dus ook uit als Nobélhorst, Maar je kunt er nobel wonen! De wijk heeft een dorps karakter met mooie lanen en gezellige, autoluwe straten. In dit gloednieuwe dorp bouwden Mustapha (35) en Ibtisame (35) hun droomhuis voor hen en hun kinderen Mayson (4) en May-noor (2). In december 2023 verhuizen ze.

Ze komen allebei uit Almere en hun familie woont er ook. Momenteel wonen ze in een appartement in Tussen de Vaarten maar willen graag wat meer ruimte. Regelmatig gaan ze met de kinderen naar het Pannenkoekenrestaurant aan de rand van Nobelhorst. Ze hebben de wijk gebouwd zien worden en zeiden altijd al tegen elkaar dat ze er graag zouden wonen. Het groen, het dorpsgevoel: daar willen ze hun kinderen grootbrengen.

Ze waren dan ook dolblij toen ze werden ingeloot voor een kavel in veld 16, ook wel ‘Aan het Bos’ genoemd.

Mustapha:

We hebben een prachtige kavel met een tuin én een vlonder aan het water”.

Vooronderzoek

Als vooronderzoek reden ze regelmatig rond door de al bebouwde delen van de wijk en spraken ook mensen aan.
“Iedereen stond ons graag te woord. Mensen zijn hier trots op hun huis maar ook op de buurt. We kregen zo al enorm veel informatie en tips”, aldus Ibtisame. Het stel kreeg zo ook contact met een aannemer die populair was onder de zelfbouwers en met wie ze in zee gingen.

Mustapha: “Hij heeft een netwerk met alle nodige leveranciers en specialisten die hij ook aanstuurt. We hadden dus gedurende het hele traject één aanspreekpunt. Dat vonden we heel prettig.”
Sowieso zou hij als tip aan zelfbouwers meegeven niet alleen naar de prijs te kijken. Kennis en een netwerk zijn heel veel waard, evenals ervaring met bouwen op de plek van de kavel.

Het ontwerp van de woning

De architect die hun huis heeft ontworpen komt ook uit het netwerk van die aannemer. Van het oorspronkelijke plan om een notariswoning te laten bouwen weken ze dankzij zijn advies af. Bij zo’n type woning zit de deur in het midden. Maar je houdt dan aan beide kanten net te weinig ruimte over. De architect tekende uiteindelijk een stoer huis, opgetrokken in antracietkleurige bakstenen met veel ramen naar de tuin.

Een langgekoesterde droom van Ibtisame werd ook meegenomen in het ontwerp:

“Ik wil al zo lang ik me kan herinneren hoge plafonds. Die heb ik nu. Dat geeft veel gevoel van ruimte. Ik ben daar echt heel blij mee”.

Sowieso is Ibtisame chef inrichting. Ze heeft zelfs een opleiding interieurstyling gedaan om de perfecte inrichting te kunnen ontwerpen. Mustapha houdt zich meer bezig met de buitenkant en de logistiek. Hij onderhield ook het contact met de gemeente en de Kavelwinkel.

Mustapha en zijn zoon staan voor hun nieuwe huis in Nobelhorst

Er was regelmatig contact met Rafael, adviseur zelfbouw van de Kavelwinkel.
“Die stond me elke keer weer even geduldig te woord. Ook als ik een vraag had die ik ook zelf had kunnen opzoeken. Hij weet dat er bij het bouwen van een huis een boel komt kijken en snapt dat ik daar niet altijd de tijd voor had. Het scheelde me een hoop ‘ruis’ waardoor ik me met Ibtisame kon richten op het ontwerpen en bouwen van ons droomhuis. We kunnen niet wachten tot we er de dozen mogen uitpakken!

Droom jij ook over het bouwen van een eigen huis?

Lees dan alle informatie over het oriëntatie, reserverings-en zelfbouw proces in de kennisbank. Heb je nog steeds vragen? Kom voor alle vragen op dinsdag- én donderdagmiddagen tussen 13.00 en 16.30 naar de kavelwinkel of neem contact met ons op.

Waar kun jij jouw droomhuis bouwen?

Foto’s door Daan Klunder